Ett steg i taget

Du är okej. Vad du än står i just nu är det okej. Du kan ha fått en utmaning som prövar dig till tusen för att du ska vakna, växa och visa vem du är. Att du ska vakna och inse sanningen. Din sanning och det som är viktigt, viktigare än att du förlorar dig själv. Att du ska växa för att du har viktigare saker att ta tag i, egentligen. Att du ska visa vem du är genom att upptäcka det uppdrag du har, innerst inne.

Att kunna tänka på det och det inte gör ont längre.

Vaknar sakta ur den goda nattsömnen och tänker på det. Året som gått. Året då allt raserades. Dagar och nätter av smärtsamma upptäckter, oro, sorg, besvikelse, ilska och förtvivlan. Men också tid för insikt, självkännedom, livslust, nystart och nytändning med möjligheter att växa som människa.

Jag tog möjligheten. Mycket mer än jag valde att gräva ner mig i känslorna som triggades igång av det livet serverade. Först tyckte jag det var för jävligt. Varför skulle jag ”straffas” på detta sätt? Vad hade jag gjort för att förtjäna ett sådant svek?

Att orka lyfta blicken mellan varven.

Eftersom jag är den jag är och funkar som jag gör valde jag medvetet att söka den högre meningen. Syftet. Ur ett personligt men även större perspektiv. Vad var grejen med att jag skulle gå igenom en sån här händelse i livet?

Idag vet jag mer om det jag inte visste då

Trots smärtan i förlusten av det som jag trodde skulle vara livet ut så fylls jag av tacksamhet över att jag fått gå igenom en sådan livserfarenhet. Det har lärt mig om en inre styrka som jag inte visste att jag hade.

Nu. Nu börjar jag förstå vad jag ska använda den styrkan, min djupaste drivkraft, till.


Tankar till dig som går igenom en jobbig fas i livet:

Ta hjälp.
Var inte den ”tappra” som ska klara dig själv. Sök upp någon (som jobbar med det) som du kan bolla med, gnälla hos, älta med, gråta hos och släppa ut allt hos. Men som också har modet och din tillåtelse att vara obekväm med dig när du behöver. Så att du håller fötterna på jorden och huvudet så klart som möjligt. En s.k. ”offerkofta” har du ingen nytta av.

Acceptans, närvaro, syfte
Tre ord som jag vill skicka med dig under din process över tid. Nej, du kanske inte fattar meningen med hela skiten just nu. Men tro mig, det kommer du att göra när och om du tillåter det som är just nu att vara som det är. Var i det som är utan att låta det äta upp dig. Du har kraften. Se sanningen i vitögat. Den må vara jobbig och det är som det är.

Andas medvetet
Ta en stund om dagen och sätt dig på en plats där du har ro omkring dig. Sitt där och andas in dig själv. Vänta in själen. Mata dig med tankar om att du är okej. Att du fixar det här. För det gör du. Det kommer finnas tankar som vill dra iväg med dig bort från din kärna, se dem fladdra iväg på egen hand och stanna hos dig själv. Du växer nu. Du tillåter livskraften i dig jobba medan du sitter där och andas. Medvetet.

Du är människa med allt vad det är innebär. Tillåt dig att vara det utan att förlora dig. ♥

 

 

Dela inlägget:
RSS
Facebook
Google+
http://aryelwalett.nu/ett-steg-i-taget/
LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *