Vad gör du här?

Just nu brottas jag själv med tankar och frågor om mitt livsuppdrag. Kanske för att jag står i ringarna på vattnet efter förra årets kraftfulla svallvågor av händelser i livet som slog omkull mig gång på gång. Där och då sökte jag mening med det som hände i hopp om att det skulle hjälpa mig hålla näsan ovan ytan. Och det gjorde det.

Eftersom jag arbetat så många år med det jag är här för att göra under min tid på jorden blev det livsomvälvande vägskälet under 2018 en stark påminnelse om vem jag är, innerst inne. Det krävde en sådan kraft av mig som jag inte visste att jag hade.

Den kraften har jag med mig nu, i allt jag gör.

Jag vet att jag ska använda den. Jag använder den. Står mitt i den. Som en grundenergi till det livsuppdrag som är mitt.

Samtidigt brottas jag med det som jag vet att jag är och kan för att det behöver uttryckas ”rätt”. Jag är en inkännande medial typ som kan upplevas flummig. Trots att jag är jäkligt jordnära egentligen. Själklar. Och det är liksom det som är grejen. Att jag har förmågan att röra mig i det abstrakta OCH det konkret jordnära – att jag har ett uppdrag i att omforma det som inte alltid går att ta på men som ändå finns där till något greppbart och handlingskraftigt.

Att ”göra en Aryel” är som att kicka dig själv rakt in i själen – med en sån jäkla kraft att det som eventuellt står i vägen viker undan och ger plats för det som för dig framåt. Först inåt. I det som är du. Sen, inifrån kärnan i dig själv, ut i ett handlingskraftigt äventyr som kallas livet.

Vad gör du här?

Frågan vänder sig till livsuppdraget i dig. Själen. Din grundtanke med livet. Det som existentiellt tilltalar din livskraft. Det du kan och vill göra skillnad med. Det behöver inte innebära att du måste byta jobb och sadla om liv. Det handlar om att förstå mer om vem du är på ett djupare plan. Med vilken energi du är ämnad att leva och leda ditt liv. På ditt sätt.

Det i sig kan innebära insikter om att du behöver göra vissa förändringar. Att du, precis som jag, upptäcker att det du byggt upp hittills kanske inte var riktigt i linje med det du innerst inne är här för att göra. Att det som händer i livet är en vägvisare som för dig närmare dig själv.

Vi lever i en tid och på en planet som har ett stort behov av förändring och människor som är villiga att göra jobbet. Var och en på sitt sätt. 

Tänk om ditt livsuppdrag handlar om mer än dig, om mer än ett självförverkligande. Att det går att sätta i ett större sammanhang utifrån att du och din grundenergi är här för att komma till uttryck och delas med andra – för något som har en högre mening. Och att du i det känner dig jäkligt tillfreds.

Det börjar med dig.

Att vara människa, med allt vad det innebär, kan vara fullständigt fantastiskt, utmanande, jobbigt och utvecklande. Ditt uppdrag är att göra det meningsfullt.

Följ mig på Instagram där jag just nu i ”Händelser” delar frågor som kan föra dig närmare ditt livsuppdrag.

Imorgon kommer ett blogginlägg inspirerat av och med tankar om alla de svar jag fått hittills.

Dela inlägget:
RSS
Facebook
Google+
http://aryelwalett.nu/vad-gor-du-har/
LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *